Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » Uppländska bröd : recept och kulturhistoria
Start för innehåll

Uppländska bröd : recept och kulturhistoria


Har du någon gång smakat Upplandskubb?
Receptet på Upplandskubb som faktiskt är ett bröd som kokas i stället för att gräddas i ugn och flera andra gamla brödrecept hittar du i boken Uppländska bröd.
Här presenteras sjutton brödsorter som bakats i landskapet åtminstone sedan 1800-talet.
Den trendkänslige kan prova en surlimpa från Torstuna och på hösten passar det bra att baka äppelbröd efter ett enkelt recept från Kungs-Husby socken.
På köpet får du uppländsk brödtradition, historia och foton av glada brödbakerskor tillsammans med de nyttiga brödrecepten som trots sin höga ålder känns helt rätt i tiden nu när vi intresserar oss alltmer för vad vi stoppar i oss.

  1. Omslagsbild för Uppländska bröd

    Uppländska bröd

    [Enköping] 1981 recept och kulturhistoria

    Av: Berg, Kerstin

    Medarbetare: Harnesk, Helena ;  Liby, Håkan

    Hylla:

    Mx

    Format:

    1. Bok (4 st), Uppländska bröd Bok (4 st)
    Klicka för att sätta betyg på Uppländska bröd.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Senast ändrad: 2011-03-11
Sökfilter
Sökparametrar
Banner bBibli barn