Här är du:  Startsida » Knivsta » Biblioteket » Barnbiblioteket » För skolan
Start för innehåll

För skolan

Alla klasser är välkomna att regelbundet besöka biblioteket och låna böcker.

Klassbesök

Vi vill att ni bokar in era besök med klassen i förväg! Detta för att det inte ska bli för trångt bland hyllorna och för att vi ska kunna ge eleverna den bästa servicen. Boka tid på telefonnummer 018-34 72 30 eller 018-34 72 31.

Barnen ska ha egna lånekort med sig. En elev som aldrig haft lånekort behöver målsmans godkännande för att få ett. Blankett finns att skriva ut på www.knivsta.se/bibliotek under Blanketter i högerspalten eller att hämta på biblioteket. Har man förlorat och vill ha ett nytt kort kostar det 15 kronor. Har en elev glömt sitt lånekort gäller lån med personnummer och pinkod eller lån på lärarkortet.

Temaarbeten

Att hitta lämplig litteratur till temaarbeten kan vara svårt. Kontakta oss i god tid så visar vi hur du hittar i biblioteket och söker i vår katalog.

Biblioteksvisning för förskoleklasser

Under året bjuds alla förskoleklasser in till en visning av biblioteket. Då berättar barnbibliotekarien om biblioteket och vad man kan göra här, presenterar olika sorters böcker och visar barnen runt på barnavdelningen.

Lärarkort

Som lärare kan du få ett särskilt lånekort att använda vid lån till klasser eller enskilda elever. Kortet ska bara användas för att låna material till skolarbetet. Ansvaret för böcker som lånats på lärarkortet ligger i första hand på dig som lärare. Om en bok inte lämnats tillbaka skickas påminnelse och ev räkning till skolan med dig som kontaktperson. 

Med en pinkod kopplad till lärarkortet kan du skaffa ett Biblikonto och sedan reservera eller låna om dina böcker på nätet.


 

 

Senast ändrad: 2013-11-05
Sökfilter
Sökparametrar
Banner bBibli barn