Här är du:  Startsida » Tierp » Låna & beställa
Start för innehåll

Låna & beställa

För att låna material på biblioteket så behöver du ett lånekort!

Hur lånar du?

Lånekort

På biblioteket kan du skaffa lånekort. För att göra det måste du visa fotolegitimation. Barn under 18 år ska ha målsmans underskrift för att få lånekort.

För att kunna beställa böcker och för att göra omlån på nätet behöver du en pin-kod (fyra siffror som du själv bestämmer) till ditt lånekort. Du måste sedan skapa ett så kallat Biblikonto för att kunna logga in på Bibli.se för att använda biblioteket på nätet. 

Tag alltid med lånekortet när du vill låna något från biblioteket. Förlorar du ditt kort ska du anmäla det till biblioteket.

Lånekortet är en personlig värdehandling. Det innebär att du är ansvarig för böcker och annat material som lånas på ditt kort. Förkommen eller skadad bok ersättes enligt bibliotekets värdering.

Sekretess gäller för det du lånar. Alla uppgifter om lånet försvinner, när böckerna återlämnats och eventuella övertidsavgifter betalats. Låntagarregistret är godkänt av datainspektionen.

 

Du kan beställa böcker

Om boken du vill läsa är utlånad kan du beställa den. Har du skapat ett Biblikonto kan du själv logga in på Bibli och beställa böcker från biblioteken i Tierp kommun. Du får meddelande när du har en reserverad bok att hämta.

Om boken du söker inte finns på något bibliotek i Tierp kommun kan du göra ett så kallat fjärrlån. Biblioteket lånar då in boken från något annat bibliotek.

Senast ändrad: 2013-11-05
Sökfilter
Sökparametrar
Banner bBibli barn