Här är du:  Startsida » Östhammar » Låna & beställa
Start för innehåll

Låna & beställa

För att låna behöver du ett lånekort. Du är välkommen till biblioteket för att skaffa ett kort.

Det är gratis att låna böcker, ljudböcker och annat material. Personalen vill på bästa möjliga sätt hjälpa bibliotekets besökare. Fråga därför gärna! Det går också bra att ringa till något av våra bibliotek.

 

Hur lånar du?

För att kunna låna måste du ha ett lånekort. Lånekortet är gratis och för att skaffa ett måste du besöka något av kommunens bibliotek. Kom ihåg att du måste visa fotolegitimation när du skaffar lånekort. Barn utan legitimation ska ha målsmans underskrift för att få lånekort.

Tag alltid med lånekortet när du vill låna något från biblioteket. Förlorar du ditt kort ska du anmäla det till biblioteket.

För att du ska kunna använda ditt lånekort på Bibli.se måste du ha en pin-kod till ditt kort. Pin-koden består av fyra siffror som du väljer själv.

 

Lånetid

Lånetiden är normalt 4 veckor. Sista återlämningsdag framgår av kvittot som Du får när du lånar.

 

Omlån

Om det inte är kö på den bok som du har lånat kan du göra ett omlån. Du kan själv göra omlån här på Bibli.se. För att kunna göra det måste du ha ett så kallat Biblikonto. Med ditt Biblikonto kan du bland annat låna om och reservera böcker.

För att skaffa ett Biblikonto måste du ha ett lånekort med pin-kod. När du har ett Biblikonto loggar du in på Bibli.se och går sedan till Mina lån eller Mina sidor för att låna om.

 

Du kan självklart även besöka eller ringa något av våra bibliotek för att få hjälp med att göra omlån.

 

Återlämning

Återlämna helst på det bibliotek där du har lånat, men om du behöver kan du även lämna på annat bibliotek i vår kommun. När biblioteket är stängt kan du använda bokinkastet.

Om du tycker att det är svårt att komma ihåg att återlämna böckerna i tid är tjänsten Övertidsvarning något för dig. Du får en påminnelse när lånetiden börjar närma sig sitt slut.

 

Beställa böcker och media

Reservera

Om boken du vill låna är utlånad kan du beställa den, göra en reservation. För att göra en reservation själv måste du ha registrerat ett Biblikonto. Du får ett meddelande när boken finns att hämta på biblioteket. Du kan självklart även få hjälp på biblioteket med att göra en reservation.

 

Fjärrlån

Finns inte boken du vill låna hos oss, kan vi i vissa fall låna in den från ett annat bibliotek. Du får meddelande när du har en bok att hämta. Du kan göra en fjärrlånebeställning här på Bibli.se genom att fylla i ett formulär. Självklart kan du även på biblioteket få hjälp med att göra ett fjärrlån.

 

 

 

Senast ändrad: 2013-11-05
Sökfilter
Sökparametrar
Banner bBibli barn