Här är du:  Startsida » Kommande » Skriv i Sävja
Start för innehåll

Skriv i Sävja

Du mellan 10 och 13 år som gillar att skriva - nu har du chansen att lära dig massor om skrivande och berättande!

Flicka som skriver med penna.Gillar du att skriva berättelser, dikter låtar eller bara sms? Kanske älskar du att lyssna på musik hela dagarna, eller att läsa? Ritar du helst? Är det hiphopen som är din grej, och vill du lära dig att rappa? Då är Skriv i Sävja något för dig.

Vad är det?

Skriv i Sävja är ett textprojekt för dig som är 10-13 år. Tanken är att de som är med får använda och pröva olika sätt att berätta på.

En gång i veckan under hela hösten får du pröva att skriva, animera, serieteckna och jobba med beats och DJ-skap för att lära dig olika sätt att berätta på.

Nino om att skriva

Skriv i Sävja är ett samarbetsprojekt mellan Sävjabiblioteket och Sävja fritidsgård. En av dem som är engagerad i projektet är Nino Dawod, som jobbar på Sävjabiblioteket.

Varför tycker Nino att man ska vara med? Och gillar hon själv att skriva? Vi ställde några frågor till Nino.

Varför ska man vara med i Skriv i Nino DawodSävja?
För att man får en chans, helt gratis, att lära sig olika tekniker för att uttrycka sig.

Jag tror att alla har något att berätta, men att sättet att berätta det på varierar från människa till människa. En del har lätt för att skriva, andra för att sjunga, rita serier, tänka i filmscener eller tänka mest.

Genom att lära sig olika redskap för hur berättandet kan gå till, kan man också förbättra sig. Eller bara göra sin röst mer hörd.

Gillar du själv att skriva?
Ja, jag älskar att skriva, men faktiskt inte mer än att läsa. Läsa kommer absolut först, och läser man mycket då lär man sig (tror jag) att skriva, eller viljan att uttrycka sig på fler sätt än att prata.

Vad skriver du?
Jag skriver olika saker – dagbok (eller kvällsbok är det väl snarare), kom-ihåg-listor, att-göra-listor, mejl (tonvis med mejl), sms (ännu fler sms), statusuppdateringar, tweets, bildtexter på Instagram, kalendernotiser, budgetsiffror och ja, du ser – jag skriver mycket, men olika saker.

Tidigare bloggade jag väldigt frekvent, men när jag fick för många (enligt mig) läsare tyckte jag det blev jobbigt och slutade med det. Nu har jag en blogg som står ouppdaterad väldigt länge, för att sedan få ett inlägg som får stå ensam länge sen igen. Kanske blir jag sugen igen att skriva för andra, då kan jag bara ta upp det, tänker jag.

Om du var med i Skriv i Sävja, vad skulle du helst vilja lära dig?
Jag skulle vilja gå alla workshops, men om jag var tvungen att välja så skulle jag helst vilja lära mig animation, serieteckning och DJ-workshop.

Vill du vara med?

Låter det kul, spännande och intressant? Om du tycker det ska du absolut anmäla dig. Att vara med är helt gratis, men du måste föranmäla dig eftersom platserna är begränsade. Du behöver inte bo i Sävja för att var med, utan kan bo i andra delar av Uppsala.

Från den 1 september 2012 kan du börja att anmäla dig. Sista dag för anmälan är den 10 september. Mejla nino.dawod@uppsala.se eller ring 018-727 52 92 för att anmäla dig!

Plats: på Sävjabiblioteket.

Skriv i Sävja ryms inom Litterära rum och är ett samarbetsprojekt mellan Sävjabiblioteket och Sävja fritidsgård.

 

Bilder: Skrivande hand (foto: Melanie Holtsman,cc by-nc 2.0), Nino Dawod (foto: Vassilis Theodorou)

 

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Senast ändrad: 2013-11-05
Sökfilter
Sökparametrar
Banner bBibli barn

 

CS Library-RSS

Nyheter